Responssiiviset kotisivut

Useimmille ihmisille ensimmäinen kokemus yrityksestäsi tulee olemaan verkkosivuston design, pidit siitä tai et. Mobiililaitteiden käyttäminen ja niillä surfaaminen verkossa kasvaa astronomista tahtia, mutta paljoakaan verkosta ei vielä ole optimoitu näille mobiililaitteille. Google´s Mobile purchase path raportin mukaan hakukoneet ovat yleisempiä aloituspisteitä mobiilikäyttäjille(48%) heti perässä tulee brändätyt verkkosivut(33%) sekä brändätyt sovellukset(26%).

Googlen raportin perusteella on perusteltua sanoa että yritykset joilla on responsiiviset kotisivut tulevat generoimaan enemmän liidejä ja säilyttämään alati kasvavan kilpailuedun yrityksiin nähden joilla ei ole vielä responsiivisia kotisivuja. Responsiivisella toteutuksella sivusto on aina optimaalisesti luettavissa siitä riippumatta millä laitteella tai minkä kokoisella näytöllä sitä tarkastellaan.

Mobile Geddon

Google julkaisi 21 huhtikuuta tähän asti historiansa merkittävimmän algoritmi päivityksen. Moni yritys ei ole varautunut Mobile geddoniksi ristittyyn algoritmi muutokseen tarvittavilla toimenpiteillä. Kaiken kokoiset ja näköiset verkkosivustot tulevat menettämään asemiaan hakutuloksissa sekä kävijämäärissä. Mikä yllättävintä menettäjien joukossa ei ole ainoastaan pienyrityksiä vaan myös hyvin tunnettuja brändejä. Muutokset tulevat näkymään lopulta näiden yrityksien liikevaihdon ja kannattavuuden laskuna jos asioille ei tehdä mitään.

Koska mobiililiikenne kasvaa ja pöytäkoneiden liikenne laskee, Google rankaisee niitä sivustoja jotka eivät ole responsiivisia. Tämä tarkoittaa suomeksi sitä että jos sivu ei ole mobiilioptimoitu tulee sivun rankkaus laskemaan.

Oletko valmis?

Googlen algoritmipäivitys vaikuttaa kotisivuihisi jo tänään ja tulee jatkumaan tällä tiellä tulevaisuudessa. Koska mobiilihaut tulevat vain kasvamaan tulevaisuudessa tulee meidän keskittyä mobiiliystävällisen käyttäjäkokemuksen luomiseen.

Tässä työkalu millä voit testata oletko valmis Mobile Geddoniin. Jos et läpäissyt testiä suosittelemme sivustosi päivittämistä mobiiliystävälliseksi.

Responsiiviset kotisivut

Mutta mitä oikeastaan on responsiivinen design, kuinka se toimii ja tulisiko sinun tehdä muutos? Oheinen infograafi vastaa näihin kysymyksiin, tarjoaa mielenkiintoisia tilastoja ja opettaa sinulle perusasioita responsiivisesta designista.

responssiiviset kotisivut

PYYDÄ TARJOUS!